Gå till: http://www.dalahavens.se/ för att fortsätta följa bloggen.

måndag 1 december 2008

Mer om Tradera

Traderas regler är "underbara"! Dom innehåller massor med frågetecken för slutanvändaren, men så är det väl kanske med alla avtal.

I avtalet så kan det läsas om att visa objekt är förbjudna. (Se: Förbjudna Objekt). Men om man läser avtalet noga så kan iaf inte jag förstå hur man kan förbjuda objekt om man "aldrig" granskar de auktioner som läggs upp.

Hittat i Traderas avtal:

"7. ANSVAR

Vi är inte en auktionsförrättare. Även om vi ofta refereras till som en auktionssajt är det viktigt att förstå att vi inte är en auktionsförrättare i traditionell mening. Däremot är Webbplatsen ett forum som tillåter registrerade Medlemmar att utbjuda, sälja och köpa allt som är tillåtet enligt lag, när som helst, från var som helst och till vilket pris som helst. Vi granskar aldrig auktioner som införts av Medlemmar, vi äger inte objekten som saluförs på Webbplatsen och vi är inte inblandade i transaktionerna mellan Köparna och Säljarna. Vi har således ingen kontroll över de auktionerade objektens kvalitet, säkerhet, laglighet, eller sanningsenligheten eller riktigheten av auktionsobjekten, ej heller över Säljarnas förmåga att sälja föremålen och Köparnas förmåga att köpa desamma. Man får därför inte tro att utbjudandet, försäljningen, köpet, exporten eller importen av någon vara är giltig och lagenlig bara för att den är listad, köpt eller tillgänglig på Webbplatsen. Vi ansvarar inte för att Köpare och Säljare verkligen genomför en transaktion. Du accepterar att ta fullt ansvar för att Dina handlingar utförs enligt gällande lag…"

Detta blir iaf i min värld lite fel, för utan granskning så skulle dom aldrig kunna stänga av en medlem, även om en anmälan görs på objektet. För Tradera granskar ju "aldrig" auktionerna.

Jag återkommer "i morgon" (läs: senare idag) om fler kluriga delar i Traderas avtal.

Bloggtoppen.seAllmäntVardagsbetraktelser bloggarPushaBlogglista.seLägg till BloggCreeperBlogRankers.comfnulTopplista Favoritlistan.seBloggrank.se